Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Bestuur

Diabetesvereniging Nederland zet zich in voor voluit leven met diabetes. Dat doen we met een Algemene Ledenvergadering, een directeur, een bestuur, een Raad van Advies en onze medewerkers en vrijwilligers.

Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering (ALV) is ons hoogste orgaan. De ALV-leden stellen de koers van de vereniging vast en toetsen of de uitvoering geslaagd is. Lees meer over de ALV.

Directeur

Dedan Schmidt is interim directeur van Diabetesvereniging Nederland. Hij geeft leiding aan het DVN bureau in Leusden. Daar werken 30 medewerkers. Lees meer over de medewerkers.

Bestuur

Doreen Boeijen, Frits Voermans en Binso Wymenga (voorzitter) vormen het bestuur van Diabetesvereniging Nederland.

Doreen Boeijen heeft een bedrijfskundige achtergrond en vervulde diverse management- en directiefuncties in de zakelijke dienstverlening

Frits Voermans heeft bedrijfskundige ervaring in de patiëntenzorg, onder andere als divisiedirecteur en directeur AMC Operations bij het AMC. Ook vervult hij meerdere functies op het gebied van advies, bestuur en toezicht in de gezondheidszorg.

Binso Wymenga is opgeleid als arts. Na zijn werk als arts heeft hij jarenlange ervaring opgedaan als bestuurder van verschillende ziekenhuizen. Zijn laatste functie (tot 2016) was voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

Raad van Advies

Directeur en bestuur kunnen bij strategische vraagstukken gebruik maken van de expertise van de Raad van Advies.

  • Prof. dr. A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan, hoogleraar economie en bedrijfskunde (Universiteit van Amsterdam), voorzitter
  • Prof. dr. W.P.M.M. (Wynand) van de Ven, hoogleraar Health Insurance (Erasmus Universiteit Rotterdam)
  • Prof. dr. A. F. (Adam) Cohen, hoogleraar klinische farmacologie (Universiteit Leiden)
  • Prof. dr. J.H. (Hans) de Vries, hoogleraar inwendige geneeskunde, in het bijzonder klinische aspecten van diabetes mellitus (Amsterdam UMC)
  • Dr. H.J. Aanstoot (Henk-Jan), kinderarts-diabetoloog en senior medical director (Diabeter Rotterdam)
Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Help je anderen graag om voluit te leven met diabetes? Vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Bekijk de opties

Met anderen praten over werkenwant diabetes heb je niet alleen